OVER MIJ

Over Mij

Mijn Begin
Voor de opkomende Uithoornse singer-songwriter NinaLynn werd het vroeg duidelijk welke kant ze op wilde. Bij haar thuis werd ze jong geconfronteerd met uiteenlopende muziek genres, maar toen ze Taylor Swift voor het eerst hoorde was haar interesse in deze Americana muziek richting bepaald.

Niet lang daarna kwamen ondermeer de Dixie Chicks, Alison Krauss en Kacey Musgraves op NinaLynn haar ingeslagen pad. Ook begon ze inmiddels zelf gitaar te spelen en voorzichtig liedjes te schrijven.

Ze trad al op met enkele vrienden, maar besloot als eerste aanzet zich breder te profileren door een solo CD op te nemen. Dit op een mooie en eerlijke manier, gewoon direct, alleen gitaar en zang. Een wijze waarop deze muziek ook oorspronkelijk door muziekdragers werd vastgelegd. Het resultaat is een plaat met 10 indringende werkjes waarvan de eerste 5 van eigenhand. De overigen zijn liedjes die geschreven, of vertolkt werden door enkele van NinaLynn haar muzikale voorbeelden. Met als titel “Imaginations” – één van haar eigen composities – is deze disk op 18 mei 2019 uitgebracht in De Oude Veiling in Aalsmeer.
Hummingbird
Inmiddels is ze bezig met het uitbrengen van een studio album, 'Hummingbird' genaamd. De liedjes van het album vertellen een chronologisch verhaal. Het begint met Nina's realisatie dat ze haar hart moet volgen om gelukkig te kunnen zijn. De liedjes van het album nemen je dan mee op reis langs alle uitdagingen die ze tegenkomt op haar pad.

Een aantal van de liedjes op het album zijn geschreven tijdens de eerste lockdown van de corona-crisis. Ondanks het feit dat corona ervoor heeft gezorgd dat Nina niet kon gaan reizen, zorgde ze ervoor dat deze fysieke beperkingen geen creatieve beperking werd.
'Toen ik thuis moest blijven, werd ik gedwongen om de plekken die ik al miljoenen keren had gezien met nieuwe ogen te bekijken. Reizen is ook een state of mind.'

Vastbesloten om de lockdown als een kans te benutten om het materiaal voor Hummingbird af te maken en het album op te nemen, is het Nina gelukt om een band samen te stellen met hele goede muzikanten. Ze praat met grenzeloze dankbaarheid over de creativiteit, enthousiasme en veelzijdigheid dat drummer & percussionist Arthur Bont, bassist Lucas Beukers en violist Joost van Es laten zien in de liedjes, die te plaatsen zijn in genres van traditionele Engelse folk tot jazz swing.

Met betrekking tot de producer en multi-instrumentalist Janos Koolen: ze is vol ontzag over zijn bijna paranormale vaardigheden. 'Hij wist precies hoe ik wilde dat de liedjes zouden gaan klinken, ik heb hem daar nooit iets in hoeven te vertellen. Ik voel me zo'n geluksvogel dat hij mijn album wilde produceren!' Dit is misschien een beetje te bescheiden van haar. De duidelijke synergie tussen Nina en de band zou niet hebben kunnen plaatsvinden zonder haar eigen input als een veelbelovende singer-songwriter.

Het album 'Hummingbird' komt uit op 14 februari 2021.
Previous
Next
nl_NLNL